Koga poslati na Eurosong? | Dečko iz susjedstva

Iako do Eurosonga 2018. ima još dosta vremena, pitanje koje se počelo postavljati već nakon završetka Eurosonga 2017. je koga poslati na Eurosong 2018 u Lisabon? Tko će predstavljati Hrvatsku?

Česta tema na kavama često izraste u veliku diskusiju. Jedni žele ovoga, drugi onoga. Tko je zapravo dostojan predstavljati Hrvatsku na ovoj parada kiča izboru? Odgovor je lagan, a opet tako težak – svi!

Misliš sigurno sada da sam lud jer kako baš svaki pjevač može predstavljati Hrvatsku. Imam li ja psihički poremećaj, jesam li normalan i slična pitanja kada je riječ o glazbi su sasvim normalna. No, istina je da na Eurosong može ići svaki pjevač. Nema tu nekakvog posebnog kriterija. Pjesma je odavno prestala biti kriteriji za pobjedu. Marketing prije samog Eurosonga, glavna je kategorija za pobjedu.

Da, marketing.

Tako da, koga poslati na Eurosong?

Postavio sam na Facebooku to pitanje i dobili smo doista puuno vaših odgovora. Od Josipe Lisac, Ivana Zaka, Mije Dimšić do Maje Šuput. Ali jedno ime se nebrojeno puta spomenulo. Marko Vukes!

Da! Marko Vukes! I moja dilema o tome koga poslati je polako nestala. Pjevač kojeg uistinu poštujem i volim svaku njegovu pjesmu je upravo on. Iako nisam baš razmišljao o njemu za predstavnika, sad mi je postao favorit broj 1.

 

 

 

 

Drugi odabir koji mi se već duže mota po glavi je Lana Jurčević. Zašto, pitaš se ti sada. E pa zato! Cura ima glas, izgled, šarm koji osvaja i najljepši osmjeh na estradi. 😉 Zašto ne Lana?

I nemoj sada opet počet vrijeđati da je Lana ovakva, onakva.. Lana je također moj favorit. Još kada sam počeo sa pisanjem i od kad se bavim hrvatskom glazbom, govorim da Lana treba na Eurosong. Već 4 godine. Rekao sam dosta puta da ta cura može puno, i uistinu može!

Pogledajte joj Instagram, mislim da nema sposobnije osobe za odličan digitalni marketing. Društvene mreže su joj u koži kao i komunikacija s fanovima. Ni jedan drugi hrvatski pjevač joj po pitanju društvenih mreža nije ni do koljena!

I nakon što smo “odabrali” predstavnika, drugo pitanje je kakvu pjesmu poslati? Hm… ipak mislim da ću to ostaviti tekstopiscima i kompozitorima!

Koga ćemo gledati na Eurosongu 2018. uvijek je bilo i bit će pitanje broj 1.. Nikako da se mi Hrvati složimo. Ništa novo.. Kad smo bili složni? Pitanje za milijun kuna.

Marko ili Lana? Koga biste vi poslali? Pišite nam svoje prijedloge!

Čitamo se neki drugi put, do tada – pozdrav!

Tvoj Eugen,

eugen@premijera.hr

Komentari

Najnovije premijere i vijesti možete pratiti na našoj Facebook stranici.